Φροντίδα σκύλου - γάτας

Τι είναι η Λεϊσμανίαση - Καλά-Αζάρ και πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Τι είναι η Λεϊσμανίαση; Πώς προκαλείται; Πώς θεραπεύεται και πώς μπορούμε να προστατέψουμε το σκύλο μας από το Καλαζάρ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σοβαρή αυτή απειλή για τον αγαπημένο μας φίλο.

Περισσότερα...

Πώς θα διαλέξω το μέγεθος για το κρεβάτι του σκύλου

Κρεβάτι σκύλου μέτρηση μεγέθους Το μέγεθος του κρεβατιού του σκύλου μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να του εξασφαλίσουμε έναν άνετο χώρο για τον ύπνο και την ξεκούρασή του αλλά και ένα ευχάριστο μέρος για παίξει και να χαλαρώσει. Κάθε σκύλος δεν είναι ίδιος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας. Ποτέ δεν πρέπει η επιλογή του μεγέθους να γίνει με το μάτι ή στο περίπου, δηλαδή να το αφήσουμε στην τύχη.

Περισσότερα...

Χρειάζεται τα σκυλιά να φορούν ρούχα;

Πρέπει οι σκύλοι να φοράνε ρούχα; Κάθε μέρα που περνά συναντάμε στο δρόμο μας και στον κύκλο μας όλο και περισσότερους σκύλους ντυμένους με ρούχα. Υπάρχει ένας τεράστιος ανθρώπων που θεωρούν αναγκαίο το να φοράνε οι σκύλοι ρούχα και σίγουρα έχουν σημαντικά επιχειρήματα για να το πιστεύουν αυτό.

Περισσότερα...

5 τρόποι για να μυρίζει ο σκύλος μας πιο όμορφα

Η άσχημη οσμή ενός σκύλου είναι απωθητική για τους περισσότερους ανθρώπους. Όσο και αν αγαπάν κάποιοι τους σκύλους, η άσχημη μυρωδιά που μπορεί να έχουν, τους απωθεί από το να αποκτήσουν ένα σκύλο ή να μοιραστούν ώρες μαζί του, τόσο στο σπίτι όσο και σε εξωτερικούς χώρους ή στο αυτοκίνητο. Υποσυνείδητα λειτουργεί πάντα και η πίεση που ασκεί ο περίγυρος για τη μυρωδιά του σκύλου.

Περισσότερα...

Όλα όσα χρειαζόμαστε για να υποδεχθούμε τη νέα μας γάτα

Όταν καλωσορίζουμε στο σπίτι μας το νέο γατάκι είναι μια συναρπαστική στιγμή για εμάς και την οικογένειά μας. Πριν επιλέξουμε το γατάκι πρέπει να γίνει κάποια ουσιαστική προετοιμασία προκειμένου να είναι το σπίτι μας έτοιμο για τη νέα άφιξη.

Περισσότερα...

Γιατί ο σκύλος πρέπει να έχει το δικό του κρεβάτι

Ξαπλωμένος στο πάτωμα της κουζίνας. Κουλουριασμένος σε ένα παλιό παλτό. Στριμωγμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας. Αυτά είναι όλα τα μέρη όπου ο σκύλος μας μπορεί να κοιμηθεί και μάλιστα πολύ εύκολα. Ωστόσο ενώ ο σκύλος μας μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε, αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει.

Περισσότερα...

Σκύλος και χίονι - 10 συμβουλές προστασίας

Είναι αξιαγάπητο να βλέπουμε το σκύλο μας να γυρίζει περήφανος παίζοντας στο χιόνι. Ωστόσο το κρύο το χειμώνα μπορεί να είναι επικίνδυνο για εκείνον και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και θανατηφόρο. Ας δούμε 10 συμβουλές που θα τον προστέψουν από το κρύο και τους χειμερινούς κινδύνους.

Περισσότερα...

Βόλτα και σκύλος

Πόση σημασία έχει για το σκύλο σας, όταν ακούει τη μαγική λέξη «βόλτα»; Πώς νιώθει; Πως αισθάνεται; Οι κινήσεις, ο ενθουσιασμός του, το τρελό κούνημα της ουράς του, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι η βόλτα για το σκύλο μας, δεν είναι απλά μια συνήθεια, είναι μια από τις βασικότερες ανάγκες του.

Περισσότερα...

Σκύλος και άνοιξη

Τι προβλήματα μπορεί να φέρει η άνοιξη στο σκύλο σας! Η Άνοιξη είναι μία από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Η Φύση «ξυπνά», τα δέντρα ανθίζουν, τα κλαδιά τους αρχίζουν να γεμίζουν και πάλι με φύλλα, τα λουλούδια σκορπούν το άρωμά τους παντού και όλα μοιάζουν να γεννιούνται από την αρχή. Όμως προσοχή! Τα αγαπημένα μας κατοικίδια πρέπει να προφυλαχθούν από τις  δυσάρεστες εκπλήξεις.

Περισσότερα...
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Μάθετε Περισσότερα.

Αποδοχή χρήσης cookies